Mijn naam is halewijn

en ik wandel graag binnensmonds vloekend door zompig Hollands laagland.

contactadvertenties

(brieven in gesloten envelop naar redactieadres onder vermelding van adv. nr.)

(001) Neurotische twijfelzieke man (?) van rond de 50, met grote ziel onder de arm, zoekt langs deze (on)sympathieke weg rondborstige, kloeke vrouw voor liefde in de breedste zin van het woord. Heb eigen auto, maar moet nog apk gekeurd. Wie wil mij bij de hand nemen en doorverwijzen?

(002) Liefde begint bij jezelf. Knappe jongeheer met eigen zaak hoeft eigenlijk niet zo, want heeft vele leuke vrienden en vriendinnen. Toch mist hij die ene diamant die zijn leven nog mooier en voller kan maken. Ben jij die even knappe en net zo boeiende jongedame die zich hierin herkent?

(003) Echte Venus-vrouw zoekt krachtig geschapen Mars-man om bij volle maan te dansen op de muziek van oerritmes. Ben absoluut eerlijk en kan niet tegen liegen. Openheid, trouw, lachen, gieren, brullen, zingen, schreeuwen, zoenen, vrijen. Want het leven is één orgasme, dus pak het bij de neuksteunen.

(004) N.r., n.dr., vegan., vagin. sl. vr (52) z. gedw., z.aard. m (70-90) m. eigen huis en auto.

(005) Bi zoekt meerdere maatjes (hetero, gay of bi) voor one-night-stands, apart of tezamen. Ben voor alles in, ook voor niks. Kleine vergoeding nooit weg.

(006) Wie blinkt uit in nederigheid? IK! Wie zal zich nooit op de borst slaan? IK! Wie heeft het toch wel behoorlijk gemaakt? IK! Ben JIJ ook zo iemand? Weet JIJ ook wat JIJ wilt? Voldoe JIJ ook aan jouw standaard? Dan zijn IK en JIJ voor onszelf geschapen. Laten WIJ dan samenkomen en de wereld veroveren!

(007) Mensa-man, IQ 167, is zijn ivoren toren beu. Zoekt meegaande domme vrouw om IQ te middelen (gezamenlijk IQ van 120 is genoeg, dus 63). Andere maten wel bovengemiddeld. Gezelligheid pre. Moet van koffie, wijn en Bach houden. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

(008) Politiek dier (vr, 32, GroenLinks) wil weer eens lekker bekvechten op het scherpst van de schede. Ben jij die andersdenkende (liefst D’66 of VVD) die haar van jetje geeft en de knuppel af en toe stevig in het hoenderhok gooit? Discretie verzekerd.


Dit stuk oogste een storm van kritiek. Helaas ben ik die geschreven kritieken kwijtgeraakt, anders zou ik ze hier wel opgenomen hebben. Mijn antwoord was:


Het zijn altijd dezelfden die aanstoot nemen aan iets dat in de verte maar een beetje riekt naar seks. Oorlog, bloedvergieten, arglist, onrecht, wraak- en heerszucht, tomeloze ambitie, rassenhaat en al die andere rampen die de mensheid al eeuwenlang treffen, behoren wat hun betreft tot het doodgewone levensarsenaal waarover we ons niet druk hoeven te maken, maar seks, god-allejezus-nog-an-toe, dat kan niet door de beugel en moet met alle boerka’s der liefde worden bedekt.
Gekscherend praten over seks is natuurlijk helemaal uit den boze. Zoiets ernstigs als de menselijke voortplanting — een zaak die geen scherts kan verdragen en waar alleen kreunend en steunend serieus over mag worden gedaan — moet uiteraard worden losgezongen van alle lustbeleving. Het libido mag slechts met de grootste schroom en terughoudendheid worden beleden.

Maar waar gaat het nu eigenlijk over?
In vers 3 van Contactadvertenties is sprake van ‘orgasme’ en ‘neuksteunen’. Dat orgasme is inderdaad kantje boord en te veel van het goede, en met ‘neuksteunen’ wilde ik een mooie Nederlandse variant scheppen op ‘love handles’. Ik vond hem wel geslaagd, maar ala, over smaak valt te twisten.

Vers 5 is eigenlijk meer een taalspelletje. Iemand is voor alles in (zelf invullen, vieze lezer!), en ook voor niks, maar tegen vergoeding kan ook. Kortom, een beetje dollen en flauwekullen.

Vers 8 spant natuurlijk de kroon: er is daar sprake van ‘knuppel’ en ‘schede’, ‘jetje’ en ‘hoenderhok’. Ik geef toe dat het onkies is als een linkse dame het aanlegt met een rechtse heer.

Maar waar niemand over struikelde (en dit neem ik de intellectuelen onder u toch echt kwalijk!) was de expres ingebouwde fout in de berekening van het gemiddelde in vers 7. Om tot een gemiddelde van 120 te komen moet het IQ van de vrouw 73 zijn, en niet 63. Dit valt me toch enigszins tegen van mijn trouwe lezers. Hierop had ik zeker een paar reacties verwacht.
Wellicht hebben zij die met een in het bloed van hun schaamrood gedompelde pen reageerden op de zoveelste impertinentie van mijn kant, de rekenfout te gering geacht voor een terechtwijzing.